Чи можна засмагнути під парасолькою на пляжі

Автор: Владимир Ленский
Дата: 3/3/2020
Зміст:

Гарна засмага – мало не мета номер один для відпочиваючих. На пляжі легко можна побачити людей, які періодично підставляють різні частини тіла під пекучі промені сонця. Мати гарну засмагу після відпустки – хто буде проти такого? По поверненню додому з відпустки все друзі та знайомі (особливо колеги з роботи) повинні на вашому обличчі побачити, як добре ви провели час. Засмага в цьому відмінно допомагає.

Але перебувати постійно під сонцем небезпечно. Як для шкіри, так і для організму в цілому. Тому багато людей ховаються в тіні під парасолькою.

“Однак, якщо я проведу весь час у тіні – коли ж я буду засмагати?”

Не хвилюйтесь, ховаючись під парасолькою ви уникаєте лише прямих сонячних променів. Пролежавши цілий день на лежаку під парасолькою на пляжі ви все одно отримаєте свою порцію засмаги. Правда зовсім малесеньку.

Якщо хочете гарну засмагу – засмагати після 18:00. Після шостої вечора можна не боятися сонця.

Засмагати під парасолькою на пляжі – чи безпечно?

Будь-який дерматолог вам скаже, що в обідні години краще взагалі не перебувати на сонці. А як щодо тіні? Що якщо в обідні години полежати на пляжі під парасолькою? Це ж безпечно?

Так, але якщо дотримуватися кількох правил:

  • Мазатись сонцезахисним кремом;
  • Стежити за тінню, адже сонце сідатиме і нахил тіні буде змінюватися. Іноді відпочиваючі не помічають, як несподівано знову опинилися під сонцем;
  • Пити більше рідини;
  • Якщо вирішили відійти у найближчий ларьок або наздогнати продавця кукурудзи, то не забудьте надіти футболку.
  • В цілому, якщо підводити підсумок, то на питання “чи можна засмагнути під парасолькою на пляжі” можна відповісти так: “немає, засмагнути в тіні не вийде”. Але і “згоріти” теж не вийде, що, звичайно, плюс. Ми повертаємося до нашої поради: засмагати на сонці після 18:00. До цього часу краще перебувати в тіні під парасолькою. Отримати замість бронзового засмаги – бордовий, це зовсім не те, що прикрасить ваш відпочинок. На жаль, багато хто недооцінює наслідки невдалого засмаги і легковажно відносяться коли їм кажуть, що краще зайти в тінь.

    До речі, цікавий факт для тих, хто думає, що в воді можна сховатися від сонця. Сонячні промені можуть проходити крізь воду на глибину до 1 метра. Ще цікаві факти можна почитати на спеціальному сайті. Дуже цікаві факти про Чорне море. Наприклад, ви знали, що це наймолодше море на Землі? Або про найнебезпечнішу рибу Чорного моря? Таке ви точно раніше ніде не чули. Цікаві факти, які вас не залишать байдужим.

    Поділитися:

    Обговорення

    Грегор

    Что за дебил писатель..? Свет проникает на 1 метр в воду? А потом все черным черно?. Второе сгореть можно в тени. На горнолыжных курортах со снегом, под тенью увезут тебя в больницу, дебил, через несколько часов.

    8 Серпня | 19:48
    Денис

    Вчера на Майорке пролежал в тени под зонтом 6 часов, намазавшись кремом 30 и сгорел до алого цвета. Хотя всё время передвигал лежак под тень и ни минуты не лежал под открытым солнцем. Ожог не равномерный, по бокам больше всего, а живот и спина белые. Прочитал что от белого песка отражается солнце и судя по всему это и поджарило. Погода +28 / 29 градусов..
    Теперь лежу в номере, мажу крем и не выхожу 🙁

    Так что и под зонтом можно сильно сгореть..

    9 Серпня | 21:50
    Ирина

    Как же хорошо жить у моря =))
    в воде сгораешь быстрее даже, чем на суше. Хороший загар с 7 утра до 10 и после 18

    10 Липня | 12:37
    Леонид Анатольевич Захаров

    Езжу на море каждый год. Мой совет – хотите хороший красивый загар, то езжайте в августе. Лучше всего во второй половине. Как раз, чтобы к сентябрю вернуться и все на работе обзавидовались))

    5 Липня | 11:46
    Вика

    Порекомендуйте, пожалуйста, крем от загара? Не хочу испортить отдых в первый же день)

    4 Липня | 13:42
    Женя

    Целый день старался невысовываться из тени и все равно вечером все тело пекло и было красным. А кому то хоть бы что.

    4 Липня | 10:59

    Схожі записи