Хвилі в Азовському морі

Автор: Владимир Ленский
Дата: 18/2/2020
Зміст:

Які бувають хвилі в Азовському морі? Великі? Небезпечні? Такі питання часто задають ті, хто весь цей час, з незрозумілих причин, уникав зустрічі з Азовським морем. Давайте ж відповімо на ці питання.

Через відносно невеликої глибини моря, хвилі тут не перевищують трьох метрів у висоту.

Так, ви навряд чи зможете записати круте відео, де ви на серфі їдете під величезною хвилею. Але разом з дітьми “ловити” хвилі, немов воротар на воротах ловить м’яч – зможете 😉

В цілому, хвилювання моря тут часто змінюється. Подув невеликий вітер – і ось вже розслаблено і спокійно поплавати вам навряд чи вдасться. Та й крутити педалі на катамарані стане трохи важче. Але не турбуйтеся. Сильний вітер – рідкісний гість у Азовському морі в літні місяці. Якщо ви вже приїхали на відпочинок на Азовське море, а там шторм – що ж, у вас є всі підстави скаржитися Всесвіту на невезіння.

Небезпечні хвилі Азовського моря

Шторм в Азовському морі

Жителі курорних міст розкажуть вам пару-трійку випадків за рік, коли ураган був такий сильний, що валив дерева і стовпи. У таку погоду не те що купатися в морі, а взагалі виходити на вулицю не рекомендується. Більшість нещасних випадків на море відбувається саме через сильний вітер. Найчастіше жертвами природи стають моряки, а й іноді сумну статистику поповнюють і відпочиваючі. Тому будьте уважними і стежте за дітьми, коли погода змінюється і вітер посилюється. Все-таки вода – небезпечна стихія.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи