Як краще доїхати на море

Автор: Владимир Ленский
Дата: 5/3/2020
Зміст:

Зовсім скоро вже настане літо. І перед кожним стане питання, як краще доїхати до моря і яке море взагалі вибрати. І ці два питання насправді дуже важливі. Адже ніхто не хоче зіпсувати собі відпочинок, а, навпаки, хоче щоб відпустка пройшла без форс-мажорів, на приємній хвилі, і головне, щоб було чим потім похвалитися і що розповісти своїм друзям.

У цій статті ми хочемо повідати вам про те, як краще доїхати до моря і який транспорт краще вибрати. Короткий але змістовний розбір далі по курсу.

До моря на автомобілі

Ми вже писали досить детальну статтю про те куди поїхати на Азовське море на машині. Але зараз давайте розглянемо ситуацію більш глобально.

Як краще доїхати до моря на автомобілі

Як краще доїхати до моря на автомобілі

В принципі, ні для кого не секрет, що Херсонська область – антіеталон хороших доріг. Саме там іноді не те, що дороги немає, навіть напрям розмитий. Ну це принаймні доки. У 2019 було усунено декілька вже дуже поганих ділянок в Одеській області. І ніби як 2020 рік може стати переломним і для Херсонської. Принаймні, так обіцяють. І якщо на Азовське море дороги плюс-мінус хороші, то ось з Чорним морем – може бути біда.

Нещодавно Укравтодор запустив інтерактивну карту. Вона можливо згодиться вам для вибору оптимального маршруту. Як мінімум, ви зможете залишити скаргу на будь-яку дорогу.

Будьте уважні на дорозі і не перевтомлюйтеся за кермом. На жаль, більшість аварій влітку на трасах до моря трапляються серед відпочивальників. Особливо, якщо вони їдуть більше 5 годин за кермом без відпочинку.

Не маловажно врахувати, звідки ви їдете. Для жителів західних областей, звичайно, краще вибрати курорти Чорного моря. А ось на Азовське море дешевше буде доїхати зі східної і центральної частини України.

До моря на автобусі

Ось автобуси, мабуть, найоптимальніший транспорт. Ви можете потрапити з будь-якого міста в Україні, практично на будь-який морський курорт. Якщо рейсових автобусів немає, то ви, напевно, бачили влітку цілу купу оголошень від приватних перевізників (на стовпах, під’їздах, в метро і скрізь). Ціни у них не на багато дорожче за рейсових, а комфортність, зазвичай, навіть краще.

Як краще доїхати до моря на автобусі

Як краще доїхати до моря на автобусі

Більшість курортів не мають залізничних ресурсів, тому автобуси є досить хорошою альтернативою автомобілю. Тим паче, що ви не мучитимете свою машину, зможете розслабитися в дорозі і витратите менше грошей.

Для замовлення рейсових автобусів є хороший перевірений ресурс ticket.bus.com.ua. За допомогою його можна подивитися не лише розклад, але навіть купити квитки на деякі рейси.

Відмінний спосіб замовлення поїздки у приватних перевізників – “загуглити”. Google виведе сотні пропозицій, серед яких можна підібрати краще.

До моря на потязі

Це найбезпечніший і найдешевший вид транспорту. Хоча, щодо дешевизни, все може помінятися. Адже керівництво Укрзалізниці вже анонсувало здорожчання усіх квитків на 24% до кінця року.

Як краще доїхати до моря на потязі

Як краще доїхати до моря на потязі

На потязі ви з легкістю дістанетеся до великих курортів, таких як Бердянськ, Кирилівка, Затока, Одеса і так далі. А ось з маленькими – тільки автобус або машина.

Що буде після подорожчання квитків на потяг? Чи стане автобусний транспорт найприйнятнішою альтернативою? Дізнаємося вже цього року. Пишіть вартість своєї поїздки поїздом до моря в коментарях

Для замовлення квитків на потяг краще всього використати сайт Укрзалізниці, щоб не витрачати зайві гроші на комісії.

Висновки

Звичайно ж, поки кращим способом дістатися до моря, являється потяг. Він дешевше і зручніше для тривалих переїздів. Але якщо у обраний вами курорт немає потягів, то краще за автобус важко щось представити.

А взагалі, літо не за горами. Пора вже планувати свою відпустку разом з Відпочивай.ком.юа

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи