Карантин в Карпатах

Автор: Анастасия Бибик
Дата: 3/12/2021
Зміст:

Як відомо, іноземці та велика частина українців полюбляють з’їжджатися на новорічні свята в Карпати, а особливо в Буковель. Та що ж буде цього року ? Чи обов’язково вакцинуватися, щоб відпочити там?

Влітку 2021 року уряд підійшов до розв’язання питання карантинних заходів в Карпатах не серйозно. Основна проблема полягала в тому, що садиби вважаються приватною власністю, а тому поліція не мала змоги проконтролювати кількість людей що відпочивають там і чи дотримуються вони карантинних обмежень.

Карантин для Карпат в 2022 році

Цієї ж зими все буде інакше. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що на горно лижні курорти пускатимуть тільки вакцинованих. Вже в процесі розробки спеціальний протокол, за яким готелі зобов’язані перед бронюванням номерів запитати в туриста про наявність ковід сертифікату. Звичайно, і 100% працівників мають бути вакцинованими.

Після заселення вакцинованим від COVID 19 будуть даватися спеціальні браслети. З ними у вас є можливість і покататися на лижах в «Буковелі», і пообідати в ресторані.

Під час новорічних свят змога піднятися на канатній дорозі також буде лише у вакцинованих. Про це уряд повідомляє одразу, щоб потім не було ніяких нарікань.

Туристам не потрібно завжди діставати сертифікат, а достатньо показати свій браслет, що набагато зручніше і швидше.

Чи будуть обмеження?

Офіс Президента України нагадав, що 2022 року обмеження в «Буковелі» більш лояльні. Збільшили і кількість потягів на новорічні свята, і ресторани ніхто не зачиняє. Також в Карпатах вже більшість готелів опублікували свої новорічні програми. Ведучі, артисти, салюти – все у вільному доступі. Єдина умова – заселення можливе тільки для вакцинованих.

Згадаємо, що в минулий Новий рік кафе дійсно працювали лише на виніс, а масові і розважальні заходи скасовувалися.

Поліція вже готова до роботи! Контролювати виконання правил карантинних обмежень будуть, але не забувайте, що здоров’я – це лише ваша відповідальність.
У ваших інтересах забезпечити собі і своїм дітям безпечний відпочинок!

Щасливих новорічних свят!

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи