Коли починається купальний сезон на Чорному морі

Автор: Владимир Ленский
Дата: 27/2/2020
Зміст:

Популярний питання – коли починається купальний сезон на Чорному морі? У нас є проста відповідь:

коли тепло

Все дійсно залежить від погоди. Якщо зима була теплою, а за нею тепла весна, то вже до кінця травня море може прогрітися до потрібної температури, комфортної для купання.

Так само, багато що залежить від вас самих. Для одних температура води 22 градуси – справжня парилка, а для інших жуть, як холодно.

Давайте відповімо на питання, які часто задають відпочиваючі.

Чи купаються в Чорному морі у вересні? Чи можна купатися в Чорному морі в травні?

Відповідь на обидва питання буде – так. Але з важливим уточненням – купаються одиниці. Насправді Чорне море досить глибоке і вода прогрівається довго. Тому в травні може бути занадто холодно. А ось у вересні, при сприятливій погоді, можна навіть і комфортно поплавати. Вся справа знову ж таки в глибині – прогріте море за літні місяці не може швидко охолонути. Тому у вересні можна купатися в Чорному морі.

В якому місяці Чорне море найтепліше?

В якому місяці Чорне море найтепліше?

В якому місяці Чорне море найтепліше?

Якщо вірити статистиці, то найтеплішим місяцем для купання є серпень. І не дивно, адже все літо вода прогрівається і в серпні досягла своєї максимальної температури. На жаль, для любителів цілодобового відпочинку, температура повітря і відповідно температура води в середині серпня починає йти вниз.

Ми підготували для вас наочну табличку. Середня температура води в Чорному морі по місяцях.

Місяць Ср.температура води °C
Січень 9.1
Лютий 8.5
Березень 8.4
Квітень 10.3
Травень 16.1
Червень 21.8
Липень 24.1
Серпень 25.0
Вересень 22.5
Жовтень 18.3
Листопад 14.1
Грудень 10.8

Якщо хочете приймати теплі сонячні ванни шубовстаючись в Чорному морі, то краще вибирати для цього чилипень серпень – в ці місяці Чорне море найтепліше. Але, як видно з таблиці, вересень на одному рівні з червнем – тому якщо вирішили брати відпустку на початок літа, то уважно стежте за погодою – море в червні може бути ще холодним.

Ну, а якщо хочете гарантовано теплого моря, то рекомендуємо звернути увагу на Азовське море. Це найдрібніше море в світі і прогрівається воно дуже швидко. Якщо зібралися на відпустку з дітьми, то придивіться до курортів Азовського моря.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи