Луцьк – серце Волині

Автор: Кирилл Черепахин
Дата: 14/1/2022
Зміст:

Луцьк – це старовинне місто у Західній Україні, засноване у 1085 році. Його відвідування гарантує незабутні враження від огляду архітектурних пам’яток, що уособлюють багатовікову історію та культуру багатьох народів, що населяли в різні часи Волинь.

Визначні місця Луцька

Луцьк відмінно підходить для поїздки-одноденки або пізнавальної екскурсії місцевими пам’ятками. Особливий колорит йому надає прикордонне розташування, яке накладає свій відбиток на архітектуру міста. У Луцьку варто подивитися:

  • замок Любарта, що вважається пам’яткою архітектури XIV століття, що дійшов донині з часів Великого князівства Литовського майже в незмінному вигляді;
  • церкви, собори та монастирі різних течій християнства, у тому числі і Лютеранську кірху, яка була збудована на початку ХХ століття для німецьких колоністів, що влаштувалися на Волині;
  • парк ім. Лесі Українки з виходом на набережну річки Стир, де знаходиться неповторний за своєю архітектурою Будинок із Хімерами;
  • музей волинської ікони та ін.

Примітна своєю цікавою історією луцька Аптека-музей, яка почала працювати наприкінці 18 століття та луцький пивзавод, заснований у 1888 році, де і зараз варять пиво різних сортів та проводять пізнавальні екскурсії виробничими цехами та іншими спорудами. І це далеко не повний перелік визначних пам’яток, які варто відвідати у Луцьку.

Що потрібно знати туристу, який планує поїздку до Луцька?

Найкращим часом року для поїздки до Луцька буде кінець квітня – початок вересня, коли встановлюється комфортна для тривалих прогулянок погода. У цей час року тут відбувається низка фестивалів – «Княжий банкет» на Замковій площі, «Ніч у Старому Луцьку» у замку Любарта, «Пива та м’яса» для справжніх гурманів тощо.

До Луцька можна дістатися поїздом або автобусом. Містом ходить громадський транспорт, але якщо ви приїхали сюди з екскурсійною метою, то краще пересуватися пішки або велосипедом, який можна взяти в місцевих пунктах велопрокату. Курс валюти в Луцьку такий самий, як і в інших містах України, обмінні пункти – на кожному кроці, в тому числі і на залізничному вокзалі, і на автостанції.

Що стосується проживання, то місцеві готелі «Версаль» та «Пауер Хаус», готельно-ресторані комплекси «Колобок» та «Зелений Гай» пропонують номери різного рівня комфортності. Неабияк зголоднівши, гуляючи містом, вирушайте на обід до пивного ресторану «Бравий Швейк», стилізованого під чеську пивну, або до автентичного ресторану «Вогнем і Мечем», де можна познайомитися з традиційною слов’янською та українською кухнею, відчути дух епохи лицарства.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи