Найкращі морські курорти Чорного моря

Автор: Анастасия Бибик
Дата: 16/12/2023
Зміст:

Нарешті літо! Ви вирішили відпочити від трудових буднів або звозити на море дітей. Відпустка біля Чорного моря – чудове рішення!

Ми вам підготували вибірку найкращих курортів Чорного моря, де можна відпочити як і з коханою людиною, так і великою компанією або сім’єю.

Ця стаття підійде тим, хто хоче дізнатися, де краще відпочивати на Чорному морі у 2024 році. Нижче ми опишемо найпопулярніші курорти.

Курорти є на будь-який гаманець! Ви знайдете ідеальний варіант, куди поїхати на Чорне море. Поїхали.

Залізний порт

Це один із найпопулярніших курортів Чорного моря. Сюди з’їжджаються люди з усієї України, тож житло тут краще забронювати заздалегідь.

З мінусів:

  • Цей курорт не може похвалитися чистими пляжами та красою дикої природи, але не поспішайте засмучуватися! Є багато плюсів.

З плюсів:

  • тут досить розвинена інфраструктура. Можна знайти готель на будь-який смак та гаманець. Є як бюджетні приватні пансіонати, так і преміум готелі з басейном та харчуванням;
  • курорт чудово підійде для молоді.

Вам точно не буде нудно! Безліч кафе, ресторанів, водних розваг на кожному кроці.

У Залізному Порту ви зможете політати парашутом або відправитися на острів з надувними гірками прямо посеред Чорного моря.

Залізний Порт

Залізний Порт

Є луна-парк, аквапарк, дискотеки та багато іншого. Море тут чисте та глибоке. Пляжі широкі, облаштовані для комфортного відпочинку. Також є багато приватних пляжів, де можна спокійно позагорати із коктейлем у руках. Звичайно, це задоволення платне.

Якщо ви любите атмосферу свята, Чорне море з великими хвилями, розваги, приватні пляжі з алкоголем та музикою, то вам точно сюди!

Скадовськ

Досить популярне місто на Херсонщині на узбережжі Чорного моря. Туристи люблять його за приємний морський клімат, спокійну атмосферу, за насичене мінералами та солями повітря.

Інфраструктура у Скадовську теж розвинена. За останні 5 років тут з’явилося багато нових пансіонатів, кафе, ресторанів. Є також дуже популярний Скадовський дельфінарій і аквапарк. Розваг точно вистачить на всіх!

Скадовськ

Скадовськ

Якщо ви вирішили відпочити тут і не знаєте, де зупиниться, то не панікуйте. У цьому місті є житло на будь-який гаманець. Наприклад, місцеві жителі дуже часто радісно приймають гостей Скадовська у себе вдома. Кімнату можна зняти і за 400 грн. на день! А ще познайомитись із новими людьми, відчути місцевий колорит.

Звичайно ж, є і пансіонати, готелі, дерев’яні будиночки біля моря, які можна орендувати хоч на місяць та відпочити від робочої метушні.

З мінусів:

  • дрібне море. Через це вода швидко прогрівається і припливає велика кількість медуз, а їх мало хто любить.

З плюсів:

  • приємний морський клімат та повітря, корисне для здоров’я;
  • чисті пляжі;
  • розваги: ​​луна-парк, аквапарк, водні розваги, дельфінарій;
  • розвинута інфраструктура;
  • тихий розмірений відпочинок;
  • Скадовськ чудово підходить для сімейного відпочинку

На нашому сайті ви точно знайдете де можна зупинитися в Скадовську та провести тут незабутній вікенд! Також тут сподобається молоді. Дискотеку, прикольний бар або приватний пляж з басейном та вечірками не доведеться довго шукати. У центрі міста це все є!

Очаків

Очаків – це місто у Миколаївській області, тому у вас не буде проблем з пошуком супермаркету чи банкомату.

Цей курорт чудово підійде для тихого спокійного відпочинку, тому що інфраструктура тут не дуже розвинена. Тут широкі пляжі із чистим пісочком. А чи не це найголовніше на відпочинку біля моря?!

Очаків

Очаків

Неподалік Очакова розташовані Кінбурнська коса і острів Березань. Часто відпочиваючі користуються можливістю побувати там також.

Якщо ви захочете розвіятися і вибратися в торговий центр, то до Миколаєва лише півтори години їзди автобусом. Квиток коштує близько 120 грн.

А пляжі та море в Очакові – це те, заради чого варто тут відпочити. Морська вода в Очакові має меншу солоність, ніж на інших морських курортах Чорного моря, оскільки вона поєднується з водою Південного Бугу. Отже медуз тут практично немає! Це ідеально.

Пляжі широкі та чисті, з дрібним піском. Вони облаштовані для комфортного відпочинку: навіси, парасольки, туалети.

Інфраструктура в Очакові не дуже розвинена. Це відпочинок для тих, хто любить спокій та їде за чистим морем!

З розваг тут: стрибки у море з пірсу, катамарани, банан.

Мінуси:

  • Головний мінус в Очакові – це погана дорога. Асфальту практично немає;
  • до пляжу відпочиваючі спускаються довгими сходами, а ось підніматися потім ліньки, зате підкачаєте ноги і не наберете на відпочинку зайві кілограми;
  • інфраструктура мало розвинена. Краще шукати житло із загальною кухнею, де ви зможете приготувати собі поїсти, тому що кафе на курорті лише кілька.

Плюси:

  • якщо ви приїхали за морем і сонцем, то вам точно сподобається. Це місце для сімейного відпочинку, де можна забути про трудові будні та насолодитися спокійним розміреним відпочинком;
  • узбережжя чисте, а море тепле та без медуз;
  • є багато варіантів недорого житла, де можна зупинитися від 300 грн на день. Але врахуйте, що в основному все житло знаходиться далеко від моря;
  • є дитячий пляж з гіркою та дитячим майданчиком поряд.

Любителям бюджетного та спокійного відпочинку тут точно сподобається! Беріть із собою діточок та швидше бронюйте житло в Очакові. У цьому місці ви оздоровитесь і відвернетесь від міської суєти.

Коблеве

Коблеве – дуже популярне місце для відпочинку серед українців. Тут розвинена інфраструктура, пляжі широкі та піщані. Знаходиться курорт між Миколаєвом та Одесою. Тут теплий морський клімат та яскраве сонце. Що ще потрібне влітку?

Мінуси відпочинку тут:

  • велика кількість людей у ​​розпал сезону;
  • ціни в Коблево середні. Відпочинок не можна назвати бюджетним.

Набагато більше плюсів:

  • тут приємний клімат. Температура повітря влітку приблизно 32-35 градусів тепла;
  • чисті широкі пляжі, де є все необхідне для вашого комфорту: шезлонги, бари, душові та туалети;
  • дуже розвинена інфраструктура. Коблево дивує все новими та новими готелями на будь-який смак та гаманець;
  • є де поїсти і розважитися. Тут знаходиться і найпопулярніший аквапарк.

До речі, нещодавно у Коблеві було збудовано нову набережну. Широка та простора. Можна гуляти, робити гарні фото та насолоджуватися курортом. Набережна прикрашена дизайнерськими ліхтарями, сучасною мозаїкою та італійськими пальмами.

Коблеве

Коблеве

Сервіс тут, практично, як у Туреччині. Туристів у Коблеві люблять і чекають. Відпочинок тут підійде і для галасливої ​​молодої компанії, і для сімей з дітьми. Діти тут не залишаться без розваг точно! На кожному розі є гірки, водні атракціони, батути, кафе.

Якщо ви бажаєте відпочити з комфортом для себе, то поспішіть бронювати готель тут. Ви не пошкодуєте!

Курортне

Якщо ви любитель природи та спокійного тихого відпочинку, то вам варто відправитися в селище Курортне.
Знаходиться він на березі Чорного моря, неподалік Одеси.

Природа тут неймовірна! На вас чекає чисте море, дика природа, приємний морський клімат і повна усамітнення.

Мінуси:

  • селище знаходиться на кручі біля моря. Тут не розвинена інфраструктура. Аптеки, кілька продуктових магазинів та житло будуть на початку селища, а до моря доведеться спускатися вниз з урвища.

Плюси:

  • для деяких попередній мінус стане величезним плюсом. У Курортне приїжджають саме за природою. Тут неймовірної краси краєвид, повна усамітнення з природою, чисте море та пляж;
  • клімат позитивно впливає на здоров’є;
  • широкий піщаний пляж;
  • унікальні лікувальні грязі та багатий природний світ. Тут часто можна побачити крабів, дельфінів, різних риб, тому що вода справді чиста, а туристів мало, тому ніхто не розлякує морську живність.

Ми дуже сподіваємося, що ми вам допоможемо визначитись з вибором житла у цьому селищі. Любителям помедитувати та відпочити від міської метушні тут точно буде до душі!

Курортне

Курортне

Не забудьте захопити з собою кілька книг. Також Курортне підійде і для відпочинку з маленькими дітьми. Тут не буде атракціонів, зате буде корисне морське повітря та тепле море, а хіба не за цим сюди й варто їхати?!

Чудового вам релаксу.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи