Невідомі маршрути Бердянська

Автор: Владимир Ленский
Дата: 3/7/2020
Зміст:

Єдиний недолік популярного азовського курорту Бердянськ – велика “туристична” любов: тисячі відпочивальників приїжджають в це місто, щоб відпочити і оздоровитися на березі Азовського моря, тому знайти відлюдні місця на пляжі буває непросто.

За іншими параметрами відпочинок у Бердянську безхмарний, як і погода в регіоні:

– прямий автобус Харків Бердянськ вирушає щодня;

– є усі варіанти житла (від економ до люкс);

– безліч розваг;

– тепле море.

Якщо велику кількість мандрівників не радує око, а пріоритетна мета – відпочинок, і не обов’язково на пляжі, то у Бердянську є і інші маршрути, не менш цікаві.

Маяки

Головною візитною карткою є порт, а найромантичнішим символом міста вважаються його маяки. Величезні споруди стали будинком для багатьох птахів, а також головними героями легенд і історій Бердянська.

Найпопулярніші маяки – Далека Коса (Нижнебердянский, 1838 рік) і Азмол (верхній Бердянський маяк, 1877 рік). Першим джерелом світла для маяків були гасові лампи і оптичний апарат III розряду, які після замінили на електричні системи.

Маяк у Бердянську

Маяк у Бердянську

Верхній бердянський маяк сьогодні не працює, але влада міста має намір реконструювати будівлю, перетворивши на музей, і зберегти вцілілу пам’ятку історії. Маяк на Далекій косі навпроти, користується популярністю у гостей і жителів міста : заходи і світанки у цієї старовинної споруди придбавають особливий шарм.

Ще одна пам’ятка минулого – палі купальні

Лікувальні властивості азовських лиманів були відкриті давно, особливу популярність отримали Червоне, Мале і Велике озера (лимани). У 1901 року поблизу Червоного лиману була побудована грязелікарня, але та наших днів споруда, звичайно, не уціліла, в основному унаслідок спорудження нових санаторіїв і здравниць. На місці однієї з перших лікувальних купалень залишилися тільки палі, які стирчать з води.

Місця сили

Історики говорять, що Бердянськ цікавий не лише наявністю моря, але і річкою Бердой, в районі якої зосереджені царські скіфські кургани. У районі селища Новосолдатское є пагорб Берегиня, багато мандрівників, відвідуючи це місце, стверджують, що саме тут відчувається заспокоєння, спокій і гармонію з навколишньою природою.

Річка Берда

Азовське море “затьмарює” наявність річки в місті, і багато туристів просто не знають про її існування. І марно: пейзажі поблизу річки Берда – фантастичні: скелясті береги, килим з різнотрав’я грает всілякими фарбами, і атмосфера спокою і тиші – кращий спосіб відпочити і розслабитися.

Поділитися:

Обговорення

МИха

Это лучший курорт!!

9 Лютого | 14:17

Схожі записи