Що робити на відпочинку у погану погоду

Автор: Анастасия Бибик
Дата: 13/12/2021
Зміст:

Уявіть, ви так довго і старанно працювали і ось нарешті вирішили поїхати у відпустку. Махнули в гори або на море на пару днів.

Всі думки були зайняті чимось іншим, ви вже подумки засмагаєте на лежаку і попиває смачний коктейль або смажите овочі на грилі. Звичайно ж, подивитися прогноз погоди у ці дні ви забули – ось і головна помилка при плануванні свого відпочинку!

Не турбуйтеся! Ми дамо вам пару порад, чим зайнятися туристам на морі або в горах за поганої погоди, і дощ не стане приводом для смутку!

Що робити в горах або на морі під час дощу

  1. Перше і найважливіше – дайте собі установку, що нічого і ніхто не має права зіпсувати вашу відпустку. Ви самі відповідаєте за свій настрій і можете легко переключити фокус із «поганої» погоди на позитив.
  2. Дайте собі право відпочити морально. Відкладіть робочі моменти цими днями, скачайте на телефон книгу, яку так довго хотіли прочитати, але не знаходили на це часу, або подивіться улюблений серіал. Укутайтесь у затишний плед, заваріть собі ваш улюблений чай, наріжте фрукти. Так кайфово відпустити всі тривожні думки і бути в моменті. Психологи радять практикувати таке хоч раз на тиждень, а особливо людям, які звикли до ритму великого міста.
  3. Найімовірніше, вашу відпустку вам доведеться провести в номері, оскільки погода порушила ваші плани, але не засиджуйтесь у чотирьох стінах. Перегляньте список закладів, які можна відвідати в цей період. Якщо ви відпочиваєте з подругою чи коханою людиною, то це чудова можливість «вийти в люди» або організувати романтичний вечір.
  4. Погода похмура і позасмагати ви швидше за все не зможете, але що заважає просто лягти на лежак та дивитися на цей чудовий морський вид чи гірський масив? Ви ж не маєте такої можливості щодня, а дощ із грозою явно колись припиниться!
  5. Хорошою ідеєю буде зробити красиві фото на нових локаціях або зняти тик-токи, якщо ви любите таке. Увімкніть колонку з крутими треками, танцюйте, висипайтеся! Це ваша відпустка і ви можете робити ВСЕ, що хочеться і все, на що не було часу в робочий період.
  6. До речі, на думку лікарів, наш організм краще відпочиває за умов: зміна локації + моральний відпочинок та відсутність робочих моментів + ​​фізичний відпочинок + легка їжа.
    Перші два пункти ви вже виконали, але важливо фізично відпочити. Зробіть розтяжку в номері, сходіть на масаж (раптом у вашому готелі є спа, це ідеальний відпочинок!)
    Намагайтеся під час відпустки не налягати на важку та шкідливу їжу. Віддавайте перевагу фруктам, овочам, рибі на грилі. Зробіть свій пікнік більш корисним.

 

Такі поради, чим зайняти себе, допоможуть не лише в погану погоду, а й якщо нудно.

Якщо ви на відпочинку з дітьми

Можливо ви це прочитаєте та обуритеся! Адже все легко і чудово, А ось що робити, якщо на відпочинок ви приїхали з дітьми? Чим їх зайняти у дощову погоду та що вигадати?

Без паніки. Читаємо далі.

  • Розумні люди вигадали Google. Величезна кількість ігор для дітей, які будуть цікаві і дорослим, але універсальних порад тут немає, тому що ми не знаємо скільки років вашій дитині та її інтересів.
    Тут все залежить від віку дитини. Зізнаюся чесно, у вашої покірної слуги Анастасії (приємно познайомитися!) немає своїх дітей, але є чудовий досвід спілкування з молодшими сестрами.
  • Дітям важливо утворити атмосферу свята. Гарною ідеєю буде зробити тематичну вечірку. Наприклад, вдень випікайте разом печиво, зробіть майстер-клас з приготування піци, якщо є така можливість в готелі, де ви проживаєте (майже всі діти люблять готувати, щось змішувати і відчувати себе необхідним). Нехай допомагають вам готувати, хоча вам може здатися, що вони тільки заважають, але прийміть їхню допомогу.
  • Після приготування смакоти можна разом подивитися сімейний мультик.
  • Діти люблять почуватися «дорослими». Організуйте їм дискотеку, нехай нарядяться, одягнуть гарні сукні, костюми та потусять у вас у номері.
  • Не забудьте взяти на відпочинок їхні улюблені конструктори, настільні ігри чи планшети. Так у вас буде годинка-дві на себе коханих.
  • Якщо на курорті є критий луна-парк/аквапарк або дитяча кімната, то це чудова нагода відпочити там разом і зробити свято малечі. Повірте, що саме такі щасливі моменти запам’ятовуються на все життя.
  • Потоваришуйте з вашими дітьми. Звичайно ж, зручно, якщо ви взяли з собою бабусю або якщо на території готелю є дитяча кімната, але постарайтеся провести цей час разом! Гуляйте, ходіть на сімейні вечері до ресторану готелю, дивіться фільми, організуйте театр тіней увечері, зробіть у номері фондю з маршмеллоу та організуйте чаювання. Будь-який процес можна зробити цікавим для дітей, якщо його правильно подати в ігровій формі.

 

Варіантів розваг з дітьми у дощову погоду маса!

Зробіть вашу відпустку незабутньою і не дайте «поганій» погоді її зіпсувати, адже «погана» вона тільки в нашій голові! Крутих вам вихідних 🙂

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи