Що таке гарячі путівки

Автор: Кирилл Черепахин
Дата: 1/2/2022
Зміст:

Гарячі путівки пропонують багато турфірм. Вони дозволяють з’їздити на модний курорт за зниженою вартістю. Не слід боятися низької ціни. Знижку на тур дають у випадку, якщо путівку не продано у визначений термін. Цим туроператор попереджає власні збитки, які може зазнати у разі не продажу раніше викуплених авіаквитків та готельних номерів. Досвідчені туристи спеціально «ловлять» гарячі путівки, чітко відстежуючи різними способами їх появу в турагентствах – і як тільки побачать підходящу пропозицію, відразу ж приступають до бронювання.

Порядок формування гарячих турів

Гарячі тури в Туреччину, Єгипет, Грецію та інші заморські курорти продають, як правило, не в сезон, коли мало бажаючих поїхати на відпочинок. Але це не обов’язкова умова гарної знижки на путівку до спекотних країн. Гарячі тури можуть з’явитися несподівано. Таке буває, коли:

  • туроператор викуповує авіаквитки та номери в готелях, щоб продати їх з націнкою туристам, але це потрібно зробити у визначений термін – за кілька днів до вказаної в них дати;
  • якщо з тієї чи іншої причини продати путівки не вдається, то для того, щоб не втратити гроші, вкладені в квитки та передоплату за готельні номери, їх продають зі знижкою.

Гарячі тури дозволяють туроператору повернути вкладені кошти та не нарватися на значні штрафи, які накладаються при не заселенні в номер гостей, а туристу – відпочити за кордоном за доступною для нього вартістю, від 1 – 1,5 тис. у.о. за двох.

Плюси та мінуси гарячих турів

Гарячі тури мають свої плюси та мінуси. До незаперечних переваг їх покупки належить:

  • низька вартість;
  • можливість вирушити на відпочинок вже за пару днів;
  • вибір країни для проведення відпустки – у великих туроператорів зазвичай не одна пропозиція гарячих путівок на закордонні курорти.

Що стосується можливих недоліків, то перш ніж зважитися на покупку туру зі знижкою, необхідно дізнатися про всі нюанси, на що не завжди вистачає часу – путівку доводиться купувати поспіхом. В результаті після прильоту на заморський курорт все може виявитися не так, як ви очікували. Також є ризик потрапити на шахраїв. Пам’ятайте, гарячі путівки можна купувати тільки в перевірених турагентствах.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи