Термальні джерела України

Автор: Анастасия Остапова
Дата: 14/1/2022
Зміст:

Сучасна туристична індустрія може забезпечити Вас будь-яким видом відпочинку. Можете відпочити на березі моря, насолоджуючись сонечком, або оздоровиться, поїхавши на одне з термальних джерел. Сьогодні мова йтиме про другий варіант. Ви зможете дізнатися цікаве про ТОПові курорти, порівняти ціни і почитати відгуки від туристів, що вже відвідали.

Найпопулярніші термальні джерела

Щоб полегшити Вам пошуки куди поїхати та який курорт вибрати, ми підібрали найпопулярніші місця із термальними водами в Україні.

Берегове

Цілющий склад джерела в Берегові приваблює до себе юрби туристів цілий рік. За температуру води у холодний сезон можна не хвилюватись. Вона тут однієї температури цілий рік – 33-36°C. Якщо у вас є проблеми із серцево-судинною чи нервовою системою, то Вам точно сюди. Джерела допоможуть почуватися набагато краще. Схожий склад води знайти десь дуже важко. Вона присутня лише у чотирьох точках світу, таких як:

  • Україна,
  • Ісландія,
  • Нова Зеландія
  • Курильські острови.

Незважаючи на рідкість такої води, ціна за проживання невисока. За добу потрібно буде віддати лише від 70 грн. Приїхати до місця відпочинку Ви можете маршруткою з Мукачевого.

Арабатська стрілка, Щасливцеве

Мінеральні води тут допоможуть загальному оздоровленню, зможете розслабитися і сповна насолодитися відпочинком. Вода у підземному озері має дуже високу температуру. На поверхню все виходить через спеціально зроблені для цього свердловини. Температура води може досягати 70°C. Такі води насичені йодом, гідрокарбонатом та багатьма корисними мінералами. Але відвідати джерела з такою термальною водою можна лише на Арабатській стрілці. Дістатися термальних джерел можна на автобусах або таксі з Генічеська.

Чокрак

Джерело з термальними водами знаходиться на Арабатській стрілці за селом Стрілкове. Тут у гарячі басейни вода надходить із свердловини завглибшки більше одного кілометра. Температура у джерелі може досягати +80 градусів за Цельсієм. У басейні вона до +40°C. Вода із гарячого джерела дуже добре вплине на Вашу нервову систему. При цьому потрібно робити перерву, сидіти у теплій воді потрібно не довше 15-20 хвилин.

Щоб потрапити до джерела, потрібно буде заплатити 100 грн з особи. Дітям віком до 12 років безкоштовно.

Косине

Знаходиться джерело у Закарпатській області у селі Косине. Це сучасний курорт для відпочинку всією родиною. Крім семи басейнів з цілющими водами, ви зможете насолодитися багатьма кухнями світу, спа-комплексом та чудовим готелем. У цьому місці джерела багаті на свій хімічний склад. Вода насичена магнієм, кальцієм, хлором та багатьом іншим елементами. Завдяки цим елементам людський організм починає краще функціонувати. Люди з року в рік повертаються до Косиного, бо помічають позитивний ефект на здоров’я після такого відпочинку.

Ціни на курорті розпочинаються від 3000 грн. Заплативши таку суму, Ви отримуєте море розваг, необмежений доступ до басейнів, готелю та іншого.

Велятино

Цей курорт працює цілий рік. Відвідувачам пропонують відпочити, оздоровиться та з користю провести час. Склад вод цього курорту відрізняється від Берегового та Косиного. У складі джерел міститься велика кількість йоду та заліза.

Будь-якої пори року тут є чим зайнятися. Влітку ви насолодитеся чистим повітрям, купанням та екскурсіями, а взимку можете приїхати на гірськолижний курорт, а також з відвідуванням термальних джерел.

За проживання тут потрібно сплатити від 300 грн. За годину в лікувальному басейні Ви віддасте 100 грн. або візьміте безліміт за 300 грн.

Висновок

Кількість термальних вод дуже велика, особливо на Західній Україні. Курорти різних видів з відкритими, закритими, гарячими, просоченими різними мінералами басейнами та чудовими готелями. Тут кожен вибирає сам, що йому більше до вподоби. Можете вибрати відпочинок, в якому це все буде включено і ні про що не турбується.

Якщо ви все-таки хочете зміцнити своє здоров’я та влаштувати собі відпочинок, тоді вам потрібно відвідати термальні води України.

Поділитися:

Обговорення

Валентина Андріївна

Чи є екскурсії і куди. Ціна!

20 Квітня | 19:52

Схожі записи