Чорне море або Азовське

Автор: Владислав Бабенко
Дата: 23/1/2022
Зміст:

Море! Це слово асоціюється у більшості людей із приємними спогадами, позитивними емоціями, та й взагалі пробуджує тепло на душі. Під кінець робочого сезону ми уважно вибираємо містечко, де із задоволенням провели кілька тижнів свого літа. І ось на цьому моменті ми запитуємо себе: «куди краще їхати на відпочинок?».

У сьогоднішній статті ми порівняємо моря, які омивають територію України – Чорне та Азовське. Ми розповімо вам про плюси та мінуси цих морів, щоб ви відповіли собі на головне запитання: «де краще відпочивати?»

Чим відрізняються Чорне та Азовське моря?

Отже, почнемо наше порівняльне дослідження.

Обидва моря мають у своєму активі гарячий пісочок на пляжі, але варто відзначити, що у багатьох місцях на Чорному морі розташовується галька, яка, як кажуть у народі, робить масаж вашим ступням. Але це стосується виключно покриття пляжів.

Загалом два моря відрізняють такі пункти:

  • Розмір (Чорне – 422 000 км; Азовське – 39 000 км). Різниця в розмірах перевищує позначку в 10 разів, що говорить про охоплення більшої території Чорним морем.
  • Глибина (максимальна позначка Чорного моря сягає 2 кілометрів, тоді як Азовське значно менше – 13.5 метрів).
  • Флора та Фауна (2500 видів риб у Чорному морі проти 103 видів в Азовському).

Де та як відпочити на Чорному морі?

Але що щодо самого відпочинку? Щоб визначитися з морем, в якому хочете опинитися в спекотні дні літа – вам потрібно вирішити, в якій компанії ви хочете відпочивати і з якою метою.

Чорне море в Одеській області

Чорне море в Одеській області

Якщо ваш вибір падає на веселі посиденьки з друзями та безсонні ночі, то міста обмиті Чорним морем підійдуть вам ідеально. Тільки уявіть: Одеса, пляж, тепла вода, друзі поряд, а ввечері прогулянка Дерибасівською, та й взагалі занурення у чудовий Одеський колорит.

Але й Одесі пропозиції куди поїхати на Чорне море не закінчуються. Ви можете зібрати валізи до Скадовська, море в якому називають «дитячим». І справді, адже щоб зайти глибоко, вам доведеться пройти з десяток метрів від берега. Та й воду у місті вважають корисною для дітей. Ну і всім відомим варіантом є Залізний Порт. Інфраструктура міста дозволяє весело та галасливо провести час на відпочинку саме там.

Де та як відпочити на Азовському морі?

А що щодо Азовського моря? Тут все набагато простіше. Тому, щоб не хворіти в сезон холодів, сім’ї їдуть до Азовського повітря, яке зовсім вважають цілющим. Крім того, на курортах моря розташовані солоні озера та лимани з лікувальним брудом.

Азовське море у Бердянську

Азовське море у Бердянську

Найбільш популярними місцями відпочинку, омитими Азовським морем є Генічеськ, Мелекіно, Кирилівка, Бердянськ та Приморськ. Для варіанта відпочинку з дітьми, Азовське море – це потрапляння до яблучка.

Висновки

Отже, підсумуємо. Ми не стверджуватимемо точно яке море краще, адже нашим завданням є посвятити вас у деталі та нюанси перебування в тих чи інших місцях. Ми даємо вам їжу для ваших висновків, не більше.

У ситуації із двома морями все набагато простіше. Ви повинні визначитися, якому типу відпочинку віддаєте перевагу: галасливий і пригодницький або оздоровчий і комфортний. Відштовхуючись від ваших уподобань, потрібно вирішувати куди бронювати путівки.

Головне не забувайте, що Україна пишається своїми морями як Чорним, так і Азовським, адже обидва дають можливість відпочити так, як хочеться саме вам!

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи