Найкращі пляжі України

Автор: Евгения Яковец
Дата: 24/1/2022
Зміст:

Відпустка – це довгоочікуваний момент для кожного. Особливо, якщо найбільша пристрасть людини – подорожі. І навіть, якщо скористатися закордонним паспортом не вийде, українські пляжі відкриють вам свої безмежні обійми на зустріч незабутньому відпочинку. То де ж шукати в Україні кращі пляжі? Пропонуємо вам перелік топ – варіантів найкращих морських пляжів, щоб влучно потрапити у бажання кожного туриста.

ТОП-7 найкращих морських пляжів України

Кароліно-Бугаз, Одеська область

Пляжі в Кароліно-Бугазі – місце душевного тихого відпочинку з безмежними та кришталево чистими морськими пляжами. Знаходиться пляжна станція недалеко від шумної Одеси, тому сонячні ванни і спокійний відпочинок – родзинка селища Кароліно-Бугаз.

Тут виділяють такі пляжі:

  • Центральний;
  • Дикий;
  • Приватний.
Пляжі Кароліно-Бугаза

Пляжі Кароліно-Бугаза

Центральний пляж багатолюдний. Тут вистачає цікавих водних розваг та атракціонів, тому сумувати не доведеться. Наявність розвиненої інфраструктури приваблює туристів, а береги зачаровують своєю красою.

В декількох хвилинах від Центрального знаходиться піщана територія Дикого пляжу. Дикий – тому що, тут практично відсутня інфраструктура. Немає туалетів, кафе, розваг – відповідно і людей тут зустрінеш не часто. На Дикому пляжі панує природна чистота та тиша. Його впевнено можна віднести до категорії найкращих та найчистіших пляжів України.

Якщо ви звикли відпочивати цивілізовано, то приватний сектор Кароліно-Бугаза вам сподобається. Пляжні умови люкс класу і сервіс – гідно ставить планку іншим куротним пляжам. Тут чисто і просторо, можна відчути справжню атмосферу Середземного моря.

Санжійка, Одеська область

Хоч Санжійка ще маловідома, проте кожного разу вражає туристів. Це пейзажне місце закохує в себе тих, хто шукає спокійний відпочинок і майже безлюдні пляжі. Тут чисто і атмосферно.

Пляжі Санжійки

Пляжі Санжійки

На фоні незайманої природи Санжійка набирає великої популярності, тож і впевнено бореться за звання найкращих морських пляжів України.

Затока, Одеська область

Пляжі Затоки розташовані за 60 кілометрів від Одеси і є чи не найпопулярнішим місцем для відпочинку серед приїжджаючих. Тут розвинена інфраструктура – є багато кафе, проводять дискотеки і розважаються на атракціонах. За це молодь скаже окреме “дякую”. Пляжі Затоки – ідеальні кілометри морського щастя.

Пляжі Затоки

Пляжі Затоки

Тут велика різноманітність у виборі своєї території для відпочинку. Їх першість підтверджують тисячі загорівших відпочивальників, які кожного разу загадують бажання повернутися сюди ще раз.

Очаків, Миколаївська область

В свій час тут було дуже багато дитячих лагерів. Зараз їх тут немає, а от пляж так і залишився назавжди пов’язаний із дітками.

Пляжі Очакова

Пляжі Очакова

Пляжі тут не широкі, метрів по 10 максимум, ну і чистота відверто бажає кращого. Очаків славиться великою кількістю місць для знайомства із морською стихією. Тут є чимало баз для проведення відпустки. Але і туристів кожного року тут багато. Для когось це може бути мінусом.

Кінбурнська коса, Миколаївська область

Якщо ви в пошуку раю для усамітненого відпочинку, то він знаходиться в Миколаївській області. Цей пляж полюбився відпочивальникам за відчуття відмежованості від сучасного світу. Природа Кінбурнської коси – чиста та спокійна.

Пляжі Кінбурнської коси

Пляжі Кінбурнської коси

На сьогоднішній день цей пляж вважається одним із найчистіших та найгарніших пляжів України. Кінбурн захоплює унікальністю своєї природи. Деякі незручності в плані інфраструктури компенсуються чистими пісчаними пляжами з пологим входом у море.

Коса Арабатська стрілка, Херсонська область

Піщана коса знаходиться у західній частині Азовського моря. Ідеальні місця для відпочинку – село Щасливцеве, Стрілкове та Генгірка.

Пляжі на Арабатській стрілці

Пляжі на Арабатській стрілці

Пляжі Арабатської стрілки – це багатокілометрова коса. Більшість із них можна назвати “дикими”, тому що навіть мінімальна інфраструктура тут відсутня. Не зважаючи на це, відгуки туристів відносять пляж до списку кращих.

Скадовськ, Херсонська область

Закривають наш список найкращих – пляжі Скадовська. Всі пляжі тут – безкоштовні. Поціновувачів звичайного рельєфу чекають звичайні пляжі з утрамбованим піском. Берегова лінія курорту умовно поділена на дві пляжні зони.

Пляжі Скадовська

Пляжі Скадовська

Скадовські пляжі дещо подібні між собою. І якщо одні пляжі малолюдні, то на інших можна не розійтися в пік туристичного сезону.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи