Кемпінги на Азовському морі

Автор: Евгения Яковец
Дата: 10/2/2022
Зміст:

Відпустка просто неба – це чудовий варіант відпочити від шуму міста, Інтернет-залежності та інших речей, які заважають відчути природу на дотик. Кемпінг на морському узбережжі доведе кожному туристу, що відпочивати без звичного даху над головою – ще те задоволення. Ну а тепле Азовське море – це дуже вдалий вибір для знайомства із «диким» відпочинком.

Просторе наметове містечко “Фаворит”, село Кирилівка

Нашумівше наметове містечко «Фаворит»  в селі Кирилівка Запорізької області уже не перший рік простягає обійми сміливим відпочивальникам. Територіально знаходиться містечко на Федотовій косі на першій береговій лінії.

Наметове містечко Фаворит

Наметове містечко Фаворит

Найбільша перевага – просторість. Територія досить велика, тож вберегти себе від зайвого шуму буде не складно. Адміністрація також пропонує варіант для зупинки в дерев’яних будиночках. Тут є душ, кухня, необхідна електрика і всі належні умови для комфортного відпочинку в наметі. Ціна за намет на території «Фавориту» буде коштувати 50 гривень за добу. Вартість будиночка приблизно втричі дорожча.

 

Кемпінг “Скеля”, Урзуф, Донецька область

Якщо ж цивілізація – звична справа для туриста і бажання втекти від шуму немає, то наметове містечко «Скеля» стане хорошою зупинкою для відпочинку. Знаходиться воно в селі Бабах-Тарама, Донецька область біля популярного курорта Урзуф. Дістатись в кемпінг можна скориставшись маршрутом до Урзуфа. Тут можна зупинитися у наметі, дерев’яному будиночку або вагончику. Одразу варто наголосити, людей тут значно більше, тож і заховатися від галасу буде тяжче.

Кемпінг «Скеля» розташований на горі, а отже і картинка неймовірна – безмежне море, унікальна природа та казкові горизонти.

Кемпінг Скеля

Кемпінг Скеля

Відпочинок у наметі буде коштувати приблизно 30 гривень за добу, будиночок обійдеться туристу у 3 сотні. Тут з легкістю можна орендувати мангал або електро плиту  для приготування їжі. За постіль теж перейматися не доведеться, тут вас забезпечать усім необхідним. Туристи щороку залишають чимало хороших відгуків про «Скеля» тож спробувати  містечко для відпочинку буде хорошою ідеєю.

 

Наметове містечко “Р.А.С.А.”, Стрілкове на Арабатській стрілці

Не менш привабливе наметове містечко «Р.А.С.А.» в селі Стрілкове на Арабатській стрілці. Про нього можна говорити довго, але наявність тут солоних озер та гарячих джерел скаже багато більше. «Р.А.С.А.» – хороший варіант для сімейного відпочинку. Пляж простягається в 100 кілометрів, тож знайти свою зупинку біля теплого моря зможе абсолютно кожний.

Наметове містечко Р.А.С.А.

Наметове містечко Р.А.С.А.

Відпочивальники можуть скористатися душовою, вбиральнею і навіть парковкою. Можна орендувати шезлонг або парасольку від палкого сонця. Найбільша перевага наметового містечка – чистота і затишок. Ціна відпочинку в наметі тут буде коштувати 50 гривень за добу, але якщо ви власник авто – ціна для вас виросте до 200 гривень.

 

Кемпінг в Генгірці

Загалом місць для відпочинку в наметах на Азовському морі більш, аніж достатньо. Особливою популярністю користується кемпінг на Арабатській стрілці в Генгірці. Якщо у туриста є дике бажання обрати тихе місце для відпочинку, то курортне селище Генгірка, площею у 8 гектарів, знайде клаптик для вашого намету.

Кемпінг в Генгірці

Кемпінг в Генгірці

Не зважаючи на віддаленість, тут розвинена інфраструктура. Можна знайти магазинчики, кафе і навіть поганяти шари в більярдній. Словом, сумно тут не буде. Родзинка кемпінгу – 2 станції кайт серфінгу. І навіть якщо ви знайомитесь із цим поняттям вперше, інструктор допоможе освоїти техніку.

Розташування наметів у Генгірці в 10 метрах від моря, можна орендувати і котедж. Прокат намету вартує 200 гривень за добу, але якщо ви приїхали автомобілем, то доведеться доплатити 50 гривень.


 

Селище Преслав та Набережне – кемпінг на піщаній Обитічній косі

Скучити за цивілізацією можна також на Обитічній косі, що у місті Приморськ. Коса – не тільки територія для відпочинку, а й ціла заповідна зона. Найбільшу кількість поціновувачів кемпінгу можна знайти біля коси населених пунктів – селища Преслав та Набережне. Кожний турист тут може відчути силу цілющих грязей та унікальних ландшафтів. Це місце природа наділила прекрасною природою, можна познайомитися із різними видами птахів та тваринок (олені, дикі кабани, лисиці і т.д.). Є своя ферма на території кемпінгового табору.

Вартість в’їзду на територію Обитічної коси залежить від виду транспорту та кількості проведеного часу. Наприклад, для легкових авто вартість в’їзду за день становитиме 70 грн., а за добу – 100 грн.

Обитічна коса – це неймовірна лагуна з острівками, які закохують в себе кожного туриста. Тут ви не тільки відчуєте смак справжнього відпочинку просто неба, а ще й будете вражені краєвидами, які будуть оточувати вас з усіх сторін.

 

Автокемпінг – база відпочинку “Лоцман” та “Чайка”

Великою популярністю також користується автокемпінг. У такого відпочинку своя неповторна атмосфера. Відомий пляж Лазурний на Бердянській косі, що в районі Верхової. Тут є декілька місцин, де дозволені намети, а також дозволяють розводити багаття.

Автокемпінг на Бердянській Косі

Автокемпінг на Бердянській Косі

Автокемпінг дозволений в районі бази відпочинку «Лоцман» і «Чайка». Ціна такого відпочинку коштує 100 гривень за добу з однієї людини.

 

Відпочинок дикуном на острові Великий Дзендзик

Відпочинок «дикуном» – справжня насолода для інтровертів і тих, хто давно бажає злитися воєдино із природою. Заповідний острів Великий Дзендзик – шматочок суші, оточений морем Бердянської коси у Бердянську. Про цивілізацію тут і не чути, а от спокій доведеться цінувати.

Скрізь панує дика природа і казкові морські простори. Тут ви не орендуєте електроплиту і не зловите Wi-Fi, все необхідне треба привозити з собою. Кожен сантиметр пляжу тут безкоштовний, тож поціновувачам усамітнення справді пощастило.

 
Ціни на кемпінг в обіймах Азовського моря дуже приємні. Комусь тиждень відпочинку обійдеться по ціні однієї вечері в кафе. Знайти варіант для себе точно вийде у кожного. Вдалого і незабутнього кемпінгу!

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи