Як правильно засмагати на морі

Автор: Полина Ермакова
Дата: 25/1/2022
Зміст:

Чи плануєте поїхати на відпочинок у теплі краї? Вже забронювали житло, запакували валізу і навіть улюблений капелюшок не забули? А сонцезахисний крем?

Як не дивно, але саме крем для від засмаги невід’ємний атрибут у пляжному відпочинку. Звичайно ж, якщо у вас стоїть мета отримати гарну і рівномірну засмагу. Якщо так, то ви попали за адресом. У цій статті знайдете відповіді на найпопулярніші питання, пов’язані із засмагою і, сподіваюся, саме завдяки “Відпочивай” привезете з курорту дивовижний карамельний відтінок шкіри.

Правила правильної засмаги

Правила правильної засмаги

Почнемо із дня приїзду. Як потрібно правильно засмагати на морі? Як уникнути обгорання? Чи можна засмагнути увечері? Відповідь на ці та інші питання чекають на вас нижче.

Основні правила засмаги на морі

  1. В перший день засмагати можна зовсім небагато – до півгодини до обіду і стільки ж після. Врахуйте, найкращий час для пляжу до 11:00 та після 16:00. В обідню пору сонячна активність найвища і є великий ризик обгоріти. Причому це зауваження стосується всієї відпустки, а не лише перших днів.Як ви зрозуміли, засмагнути ввечері можна. Більше того, так потрібно навіть робити. Це корисніше для вашого здоров’я.
  2. Якщо у вас чутлива шкіра схильна до згоряння, або це перший день на відпочинку і тіло ще не звикло до великої кількості сонця, то візьміть собі за правило – вийшов з води – обітрися рушником. Справа в тому, що вода, як збільшувальне скло, посилює пропускну здатність ультрафіолету. Деякі користуються цим і майже не вилазять із моря – від цього швидше засмагають. Але так можна робити лише тим, у кого шкіра не чутлива до сонця. В інших випадках дерматологи наполягають на тому, щоб промочувати тіло рушником після купання.
  3. Геть кругові рухи – неймовірно, але це факт! Лікарі рекомендують наносити сонцезахисні засоби вздовж масажних ліній, а не по колу, як ми це зазвичай робимо. Легкі поплескування вздовж ліній – і ви досягнете максимального ефекту від використання SPF-засобами. До речі, що стосується засобів від і для засмаги, то варто помітити – у перші дні на відпочинку, не використовуйте допоміжні креми та лосьйони для засмаги. Дайте вашій шкірі адаптуватись, а потім сміливо наносіть. Як це зробити правильно і найрезультативніше.
  4. І як же отримати таку бажану рівномірну і гарну засмагу? Елементарно! Рухайтесь! У кіно нас привчили до того, що рівно 3 хвилини потрібно лежати животом до сонця і стільки ж спиною. Але це помилка.Зверніть увагу на дітей. Завжди дивуєшся, звідки у дитини ідеальна засмага. Адже він весь час бігає, стрибає, то у воді, то в піску. А в тому й секрет. Саме коли ви рухаєтеся сонячні промені поступово потрапляють на шкіру і, найімовірніше, забезпечать вам гарну засмагу. Але врахуйте той факт, що успіх залежить ще й від вашого здоров’я, а насамперед – від роботи печінки. Саме вона є головним каталізатором у розподілі мелатоніну в тілі.
  5. Загоріти можна навіть у похмуру погоду. Більш того, коли хмарно набагато комфортніше, ніж під палючим сонцем. Так що не нехтуйте можливістю провести час біля води, навіть якщо на небі сіро.Лікарі-дерматологи навпаки рекомендують уникати прямих сонячних променів. Завжди краще скористатися пляжною парасолькою чи навісом. Це помилка, що у тіні неможливо засмагнути. Ще й як! Плюси з усіх боків: ви щадите своє тіло, не знемагаєте під сонцем і при цьому отримуєте бажаний результат.
  6. Якщо ви не хочете користуватися сонцезахисними засобами та вирішили засмагати без крему – у вас все вийде. Головне дотримуйтесь основних правил:
    • перебувайте більше у воді, оскільки на вологу шкіру засмага “прилипає” краще;
    • при виході з моря, промочуйте шкіру рушником, щоб не обгоріти;
    • приймайте сонячні ванни в лояльні години (до 11.00 та після 16.00)

Висновок

Дотримуйтесь цих нескладних порад, і за 7 днів відпустки ви отримаєте чудову засмагу. Менше, ніж за тиждень ваша шкіра теж набуде гарного відтінку, не сумнівайтеся. Але не прагнете засмагнути швидко, ви не отримаєте бажаного результату і мимоволі нашкодите своєму організму. Все робіть у міру!

Сподіваємось на сторінках нашого сайту ви знайшли досить корисну інформацію. Ми робимо все, щоб ваш відпочинок став кращим!

Щасливо відпочити! До зустрічі на “Відпочивай”;)

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи