Оксамитовий сезон на Азовському морі

Автор: Владимир Ленский
Дата: 25/2/2020
Зміст:

Давайте визначимося, що ми маємо на увазі, коли говоримо про “оксамитовий сезон”. Перш за все оксамитовий сезон не прив’язується до конкретного місяця. Іноді оксамитовий сезон на Азовському морі може починатися навіть в серпні.

Оксамитовий сезон на Азовському морі – це коли спека спадає, відпочиваючі масово повертаються в свої міста, а місто-курорт повільно повертається до свого звичного способу життя. Але при цьому море ще не охололо, вночі не так холодно і можна продовжувати насолоджуватися відпочинком.

Так коли ж починається оксамитовий сезон на Азовському морі?

Можна офіційно вважати 25 серпня стартом оксамитового сезону.

24 серпня на День Незалежності України відгримлять останні літні салюти, дограють останні теплі мелодії музиканти і батьки повезуть дітей додому, готуватися до школи. Після цього курорти Азовського моря різко порожніють. Так починається оксамитовий сезон.

Чим гарний оксамитовий сезон на Азовському морі?

Є очевидні плюси.

Знижки. Ціни на житло серйозно падають, тому за скромну суму ви можете зняти справжні хороми поблизу моря. Також, ціни на фрукти та овочі значно падають, тому можете об’їдатися кавунами, динями, виноградом скільки влізе.

Чи не отримаєте опік. Сонце вже не так пече, як влітку, тому не потрібно постійно шукати тінь, боячись згоріти і зіпсувати відпустку. Можна цілий день ніжитися в променях сонця. Засмага буде ідеальний!

На вас навряд чи хто випадково наступить на пляжі – місце повно. У вересні людей дуже мало, тому пляжі чисті, можна вибрати найзручніший клаптик і там розміститися. Ніхто не відволікає, немає продавців кукурудзи, медової пахлави. Можна лежати, слухати, як хвилюється море і насолоджуватися внутрішнім спокоєм.

Але є і мінус оксамитового сезону на Азовському морі. Це відсутність розваг. По суті, коли ви приїдете на відпочинок, у вас буде відчуття, що ви запізнилися на круту вечірку. По закінченню літнього сезону більшість атракціонів перестає працювати, навіть різні заклади в основному орієнтується на літні місяці, тому будьте готові до того, що ваше дозвілля у відпустці буде трохи обмежений.

Скільки триває оксамитовий сезон на Азовському морі?

Недовго. Зазвичай, в кінці вересня вже місцеві дістають осінні куртки, а деякі навіть шапки. Все через сильний вітер. Звичайно, бувають роки, коли і в жовтні ще тепло, але ось купатися в морі вже навряд чи хто ризикне – занадто холодно. Тому тривалість оксамитового сезону на Азовському морі максимум місяць. З кінця серпня по кінець вересня.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи