Акули в Чорному морі: правда чи міф

Автор: Владимир Ленский
Дата: 16/2/2020
Зміст:

Давайте тут поговоримо про дві речі, які дуже важливі на курорті. Це нерви та безпека. Супер, скажете ви, але яке відношення до цього мають акули?

Пряме! Адже якщо ви будете знати, що акул у Чорному морі немає та можна сміливо купатися – нерви, як мінімум, будуть в порядку. І за безпеку своїх кінцівок можна не переживати. Однак, чи дійсно Акули не запливають в Чорне море і можна купатися з повним спокоєм?

Щоб коректно відповісти на це питання, потрібно уточнити один момент.

Акулы бывают разные.
Синие, белые, красные.

Так, так, так. Жарти в сторони, тема дуже серйозна. Якщо ви напишете у пошуку “скільки є видів акул”, то знайдете відповідь – більше 400 видів. Чимало, правда? Навряд чи всі акули з цього списку серйозно небезпечні. Лише кілька видів акул виглядають, як у фільмі “Щелепи”.

Хороші новини – такі акули у гості на Чорне море не запливають.

Але запливають інші.
(Звучить зловісна музика)

Акула катран у Чорному морі

Акула катран у Чорному морі

Чорноморський катран (звучить, як прізвисько бандита з Одеси) хоч і схожий на акулу, але зовсім маленьку і майже нешкідливу. Катран не нападає на людей, його цікавить інша живність, але якщо ви вирішили доколупатися до нього, будьте готові – він може вкусити непорядного курортника.

Ще один момент, акула катран англійськію зветься Spiny dogfish, що можна перекласти, як колюче ікло, або колюча морська собака, якщо дослівно. Головне слово тут – колючий. Катран дійсно має гострі шипи, зустрічі з якими краще уникати. Якщо вирішили погладити катрана – згадайте цей абзац!

Ну ось така відповідь на питання “чи водяться акули в чорному морі”. Так, водяться, але не ті, які ви уявляєте, коли говорите про акул. Не дуже небезпечний катран, який зовсім не налаштований на вас нападати і заживо з’їдати. Не хвилюйтеся, ви можете сміливо їхати та купатися у Чорному морі!

Поділитися:

Обговорення

Светлана Хундертмарк

Сегодня преподнесли в испанском ресторане акулу Катран, удивил её до 10 км вес. Просмотрев все информации про этих акул, удивилась, что они живут в Черном и Азовском море, я выросла в Алупке и Таганроге, ничего не слышала там подобного.

7 Червня | 02:26

Схожі записи