5 цікавих фактів про Азовське море, які ви раніше не чули

Автор: Владимир Ленский
Дата: 25/2/2020
Зміст:

У цій статті мова піде про секрети Азовського моря. Звучить інтригуюче, правда? Ми сподіваємося, що зможемо вас здивувати.

Отже, факт номер один.

Азовське море – найвіддаленіше море від океана.

Серед всіх морів саме від Азовського моря до океану – найбільша відстань. Зокрема це одна з причин чому Азовське море ще і найдрібніше в світі.

Перейдемо до факту номер два.

Азовське море світиться

Так, це справжня магія. Зазвичай така магія відбувається в серпні – ви можете бути свідком дивних і яскравих моментів. У воді плавають яскраві іскорки, які називаються звичайним планктоном. Саме за рахунок цих дрібних одноклітинних організмів і відбувається така магія. Спробуйте вночі поплавати під водою з відкритими очима – видовище незабутнє.

Факт номер три

“Вода, як парне молоко” – це про Азовське море

Саме після купання в Азовському морі з’явилася фраза “вода, як парне молоко”. На жаль, хто саме сказав цю фразу задокументувати не вдалося. Однак, найголовніше, що фраза прижилася і дуже часто тепер її можна почути на курортах Азовського моря. Вода тут дійсно дуже тепла.

Четвертий цікавий факт про Азовське море

Меотида – антична назва Азовського моря

Мео перекладається з давньогрецького, як риба. Меотида – рибне місце. Неважко уявити, яка репутація була біля Азовського моря. Але чому була? На жаль, місцеві (і не тільки) рибалки так захопилися риболовлею, що рибки в морі значно зменшилася. Азовське море з кожним роком все менше і менше асоціюється з хорошою рибалкою і смачною рибою.

І нарешті останній факт – самої цікавий.

Азовське море = любов

Кажуть, що тихе Азовське море приносить справжню любов. Якщо хлопець і дівчина познайомилися після заходу сонця, в серпні місяці та ще під пісню групи Ляпіса Трубецького “Коли яблуні цвітуть”, то після цього їх відносини один з одним будуть тривати до кінця життя.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи