Найтихіші місця на Чорному морі

Автор: Владимир Ленский
Дата: 7/3/2020
Зміст:

Тільки вітер буде вашим співрозмовником.

Де на Чорному морі самі тихі місця? Чи є вони взагалі? Ми разом з екскурсійним агентством «Love Odessa» спробуємо їх знайти.

Острів Джарилгач

Острів Джарилгач

Острів Джарилгач

З площею в 62 квадратних кілометри він займає перше місце серед острів України. Знаходиться недалеко від Скадовська – можна на поромі доплисти. Або жителів прибережного містечка попросити підкинути на острів на своєму човні.

Тут знаходиться створений в 2009 році Джарилгачська національний природний парк. Чудове місце! Тут безліч різних рослин і різноманітний тваринний світ.

З кримськотатарської мови Джарилгач перекладається, як “порятунок”. І ви тут дійсно будете врятовані від зайвого шуму і сторонніх людей.

Хорли

Хорли з квадрокоптера

Хорли з квадрокоптера

Це таке село в Херсонській області. Розташовується на півострові Горький Кут, в 22 кілометрах від міста Каланчак. Дивовижне місце.

Ви тільки подивіться, як виглядають Хорли з висоти:

Місцевих людей тут зовсім небагато – не більше тисячі. Однак, серед туристів це досить популярне місце. Але навіть в сезон тут не буде тісно.

Через особливості розташування (тут і степ, тут і море) тут дивно чисте повітря. Перше враження, коли приїжджаєш сюди – який же тут повітря!

Тут тихо, спокійно, затишно і дишіться легко. Придивіться до цього містечка.

Кінбурнській півострів

Кінбурнській півострів

Кінбурнській півострів

Мабуть, Кінбурнська коса, яка тут розташовується, буде популярнішим самого півострова. Але дайте йому шанс – тут безліч заповідних зон, знаменитий “мальдівський” пісок, а також безліч різних видів птахів, більшість з яких занесені в Червону книгу України.

На півострові сумарно проживає менше 1000 людей. Тут створені ідеальні умови для тихого, віддаленого від сторонніх очей і вух відпочинку.

Однозначно це місце гідно увійти в наш лист самих тихих місць на Чорному морі.

Якщо підводити підсумок, то можна сміливо сказати, що насправді тихих місць на березі Чорного моря вистачає. Кожен знайде собі шматочок спокою й умиротворення.

Поділитися:

Обговорення

Схожі записи